10 Eylül 2008 Çarşamba

King Kuralı Değişikliği


Oyun sayısı arttıkça tecrübe katsayısıyla beraber oyun içi tüm varyasyonlar vuku buluyor. Böylece mantık çerçevesinde Kurallarda ufak tefek rot ayarı yapma gereksinimi doğuyor. Geçen gün Emre 'nin , oyunun ilk elinde yaptığı King , King Kuralında bir değişikliğin doğmasına sebebiyet verdi :

Bundan böyle , İlk elde King yapılırsa tabelada aynı averajla oyunu bitirenler az puanlı sıralamayı paylaşacaklar.

Olası durumları ortaya koymak gerekirse ;

Bir oyuncu ilk elde King yaparsa ( 7 puan alır . ) ;
Örn 1 : Diğerlerinin tamamı batarsa el alamayan oyuncuların hepsi sonunculuğu paylaşarak 1 'er puan alırlar.
Örn 2 : Sadece 1 kişi çıkar diğerleri batarsa , Çıkan oyuncu 2. olup 4 puan , batan oyuncular ise sonunculuğu paylaşıp 1 'er puan alırlar.
Örn 3 : 2 oyuncu çıkar 2 oyuncu batarsa , batan 2 oyuncu sonunculuğu paylaşıp 1 'er puan , Çıkan 2 oyuncu ise 3. lüğü paylaşıp 3 'er puan alırlar.

King Patlaması

İlk elde deklere edilen King 'in başarısızlıkla sonuçlanması durumunda ise ilgili Kuralda herhangi bir değişiklik yapılmadı :

13. Eşit puanla oyunu tamamlayan oyuncular paylaştıkları sıranın puanı alırlar. ( Örn : 200 'er puanla ilk sırayı paylaşan iki oyuncunun ikisi de 6 puan almaya hak kazanır. )


King Patlaması olursa ( Dekleran 0 puan alır .) ;
Örn 1 : Diğer oyuncuların hepsi 1 'er el alırsa hepsi 6 'şar puan almaya hak kazanır.
Örn 2 : 2 oyuncu 1 el alıp çıkar, 2 oyuncu el alamayıp batarsa çıkan oyuncular 1.liği paylaştıkları için 6 'şar puan , batan oyuncular ise 3.lüğü paylaştıkları için 3 'er puan alırlar.

Böylece genel olarak baktığımızda ilk elde söylenen King ‘in , diğer King deklarasyonlarına göre getirisi de , götürüsü de çok oluyor. Başarmanız halinde rakiplerinizin hepsinin az puan almalarını sağlıyor ve ortalamalarını düşürüyorsunuz. Fakat King Patlaması yaşamanız halinde ise puanlamada yüksek sıralama paylaşıldığı için rakipleriniz normalde alacakları puanlardan daha yüksek puanlarla oyunu tamamlayacaklar. Dolayısıyla normal bir King Patlamasına oranla kaybınız daha büyük olacak. Bunun karşılığı tabir - i caizse "Büyük oynamak". Seçim yapmak ise size kalmış ...

Hiç yorum yok: